Annons

Annons

Nya tävlingsformer gav höga betyg

Nestle Simon Pettersson delade ut medaljer till alla deltagare när Örbyhus IF arrangerade Nestléspelen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nestléspelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 12 år. Med Nestléspelen får barn testa på olika typer av tävlingsformer inom friidrott och Örbyhus IF är en förening som hakat på konceptet.

Under våren har Örbyhus friidrott arrangerat Nestléspelen, tre tävlingsformer för barn under 12 år. Den 11 juni avslutades tävlingsserien med en öppet-hus-tävling där 52 barn deltog.
– En mycket trevlig tävlingsform där fokus låg på egna resultat och att förbättra dessa istället för att tävla mot varandra, säger, Maja Englund, ledare i Örbyhus IF.

Öppet-hus är en tävlingsform ur idéhäftet Friidrottens tävlingar för barn och handlar om att deltagarna själva väljer vilka grenar de vill tävla i och hur många försök de vill göra i respektive gren. Örbyhus bjöd in Alunda SK och där tävlade barn i åldern 6–11 år under två timmar.
– När de aktiva själva fick välja vad de vill tävla i och hur många gånger minskade väntetiden i tidsprogrammet och att prestera under press, säger Malin Löfgren, ledare i Örbyhus IF.

OS-silvermedaljör delade ut medaljer

På plats i Örbyhus fanns också Nestléspelens ambassadör Simon Pettersson som genast blev väldigt populär. Förutom att heja fram deltagarna avslutade han också med att agera prisutdelare, alla barn fick varsin guldmedalj efter genomförd tävling.
– Det var jättekul, extra roligt att just besöka min moderklubb Örbyhus IF. Det blev en rolig dag med många unga friidrottare som jag hoppas hade lika roligt som jag, säger Simon Pettersson.

Nu hoppas Simon Pettersson att fler föreningar testar att arrangera Nestléspelen.
– Jag hoppas att fler klubbar väljer att arrangera, det känns som ett väldigt bra sätt att aktivera barn och få dem i rörelse med hjälp av olika aktivitetsformer som ingår i Nestléspelen.

Malin Löfgren menar att besöket av Simon Pettersson var otroligt uppskattat, både av barnen och deras föräldrar.
– Det var mycket trevligt att ha Simon Pettersson på plats. Han pratade med alla barn och delade ut guldmedaljer. Simon är en idol och ger inspiration till många barn att vilja träna friidrott.

”Fokus på samarbete före resultat”

Under våren arrangerade klubben en lagtävling för barn, också inom ramen för Nestléspelen. Hit kom närmare 60 barn som alla fick Nestléspelens gympapåse efter genomförd tävling.
– Jätterolig tävlingsform där fokus låg på samarbete före resultat. Enkelt att genomföra i idrottshall och de aktiva kunde lätt rotera mellan de olika grenarna, säger Malin Löfgren.

 Är din förening intresserad av att arrangera Nestléspelen? Kontakta barn-och ungdomsansvarig Frida Hogstrand eller läs mer här.

 

 

Relaterade nyheter

Nestle
Nestléspelen får fler barn i rörelse

Nestléspelen är ett bra sätt att få fler barn att hitta till friidrotten. I Eskilstuna har man framgångsrikt testat konceptet: ”Vi kör Nestléspelen för att få fler barn att prova på friidrott”.

LÄS MER
Floraspelen 40M2
Skellefteås framgångsrecept med Nestléspelen

Tre tillfällen med olika karaktär och upplägg gav en fantastisk spridning och framgång för Skellefteå AIK när de arrangerade Nestléspelen. Vid första tillfället, 30 oktober, lockade de hela 150 deltagare som då fick chansen att prova friidrott i form…

LÄS MER