Annons

Påminnelse: Ansök om SM-tävlingar 2023-24 och Folksam GP 2023

Vi påminner om att ansöka om att arrangera Friidrotts-SM 2024, Folksam GP 2023 samt några ännu icke placerade SM-tävlingar 2023. Ansökningsperioden är öppen till och med 17 januari

Annons

I slutet av novmeber öppnade vi möjligheten för att ansöka om att arrangera Friidrotts-SM 2024, Folksam GP 2023 samt några ännu icke placerade SM-tävlingar 2023. Vi påminner om att ansökningsperioden är öppen till och med 17 januari och uppmanar samtliga intresserade föreningar att skicka in sin ansökan i tid. Nedan kort info om tävlingarna och hur man ansöker om respektive tävling:

Friidrotts-SM 2024

Friidrotts-SM är tävlingen med högst nationell status, och för många friidrottare det allra viktigaste målet på säsongen. Att bli korad till svensk mästare är det största man som friidrottare kan uppnå på nationell nivå. Friidrotts-SM lockar varje år 1000-talet deltagare som alla drömmer om att stå på prispallen, och ca 10 000 åskådare som vill vara en del av folkfesten. Att arrangera Friidrotts-SM är en stolthet för både förening och kommun, och kan användas för att attrahera fler utövare till föreningen, stärka finansieringen, utbilda funktionärer och mycket mer. Friidrotts-SM sänds över tre dagar i SVT och sätter friidrotten och staden i fokus under tävlingshelgen.
Ansökan till Friidrotts-SM hittar ni här.

Folksam Grand Prix 2023

Folksam Grand Prix är den svenska galaserien där den svenska eliten får möjlighet att tävla på hemmaplan mot starkt internationellt motstånd. Serien består av tre ordinarie tävlingar (Sollentuna, Göteborg och Karlstad) samt en fjärde som är öppet att ansöka om att få arrangera. Den fjärde deltävlingen arrangeras på nivå D, vilket för många friidrottare innebär viktiga kvalpoäng, samtidigt som kraven inte är riktigt lika höga som för en kategori C-tävling. Även denna tävling sänds i SVT under en intensiv tävlingsdag/kväll. Folksam Grand Prix är enormt viktig för våra svenska friidrottare och intresset hos allmänheten stiger hela tiden. Vi är många som minns den fantastiska sommarkvällen i Varberg när den fjärde tävlingen avgjordes där 2019.
Ansökan till att arrangera Folksam Grand Prix hittar ni här.

Annons

Återutlysning SM-tävlingar 2023

I förra veckan lämnade TAK besked om arrangörer för ett antal SM-tävlingar. Några av SM-tävlingarna har TAK beslutat att återutlysa.

På arena handlar det om:

  • ISM-IJSM-IUSM mångkamp (4-5 februari)
  • Lag-USM (6 augusti)
  • JSM-USM mångkamp (26-27 augusti)

Dessa ansöker ni om här.

Utanför arena handlar det om SM 100 km (datum ej klart) som ni ansöker om här.

Samtliga ansökningar är öppna till och med 17 januari 2022. För frågor kontakta tävlingsansvarig Daniel Bergin, daniel.bergin@friidrott.se eller evenemangsansvarig Magnus Malmsborg, magnus.malmsborg@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Stafett23
Enkät om framtidens stafett-SM

Till förbundsårsmötet 2020 inkom tre motioner om förändrad utformning av stafett-SM. Gemensamt för de tre motionerna var en önskan om att göra Stafett-SM mer attraktivt och att potentiellt öka antalet deltagande lag.

LÄS MER