Annons

Annons

Regeringens förslag: Ytterligare 600 miljoner till idrotten

Regeringen föreslår att idrotten får ytterligare 600 miljoner kronor som förlängt krisstöd för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av pandemin. Extra fokus ligger på barn och unga.

I början av april sköt regeringen till en miljard kronor i krisstöd till svensk idrott. Behovet av fortsatt stöd är dock stort och nu föreslås ännu ett stödpaket. Regeringspartierna har tillsammans med Centern och Liberalerna arbetat fram ett förslag som ger ytterligare 600 miljoner till idrotten.

Syftet med krisstödet är att mildra pandemins konsekvenser för idrottsverksamheter i hela landet, särskilt för barn och unga. Stödet ska hjälpa idrottsföreningar att överleva och bidra till att en jämställd och jämlik idrottsverksamhet kan starta upp.

- I grunden handlar det om att pandemin inte är över än. Behoven är fortsatt väldigt stora, både när det gäller rena krisstöd men också för att få resurser för att återhämta sig och återstarta igen, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind till TT.

Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet:

- Ett glädjande besked. Idrottsrörelsen drabbas fortfarande hårt av pandemin och de restriktioner som gäller. Även om vi ser ljuset i tunneln ser vi också att det kommer att ta tid att få återgå till helt normal verksamhet och viktigast av allt är våra barn och ungdomar.

Den slutgiltiga fördelningen av stödet kommer att ske via Riksidrottsförbundet i dialog med specialidrottsförbunden. Just nu pågår ansökan av kompensationsstöd gällande perioden januari-april 2021.

Läs mer:

HÄR hittar du regeringens pressmeddelande

HÄR hittar du RF:s nyhetstext

/Mathias Karlsson

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER