Annons

Annons

Torneklint nominerad till SOK:s styrelse

Karin Torneklint Toralf Nilsson Karin Torneklint och Toralf Nilsson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Svenska Friidrottsförbundet nominerar Karin Torneklint till Sveriges Olympiska Kommittés styrelse och föreslår samtidigt nyval av Toralf Nilsson till styrelsen för Riksidrottsförbundet/SISU.

Inför SOK:s årsmöte 2023 nominerar Svenska Friidrottsförbundet före detta förbundskaptenen Karin Torneklint till ledamot. Karin har en gedigen och bred bakgrund inom svensk idrottsrörelse och har bland annat varit elitaktiv, elittränare och förbundskapten. Främst inom den stora olympiska idrotten friidrott, men hon har även stor erfarenhet från ett antal andra idrotter.

Både i sin roll som elittränare och förbundskapten har hon samverkat med Sveriges Olympiska Kommitté. Redan vid OS i Peking 2008 var hon med som tränare för Sanna Kallur. I Rio 2016 och Tokyo 2020 var Karin förbundskapten och framför allt det sistnämnda blev en stor framgång med tre medaljer varav två guld. Det blev också Karins sista internationella uppdrag då hon efter sju år som förbundskapten valde att gå vidare med nya utmaningar.

- Karin har en djup insikt i olika aspekter av elitidrottsverksamhet och även specifikt SOK:s verksamhet. Detta innebär bland annat att hon har stor förståelse för såväl aktivas som tränares förutsättningar och villkor. Hon brinner verkligen för elitidrotten och ser ett stort värde i att ge fler aktiva och tränare möjligheter att göra långsiktiga satsningar och uppnå sina drömmar, säger Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers.

Generalsekreterare Stefan Olsson fortsätter:

- Karin är strategisk, prestigelös och resultatinriktad. Vi är helt övertygade om att hon med sin erfarenhet, kompetens och personlighet verkligen skulle bidra till att utveckla den olympiska verksamheten.

Toralf Nilsson nomineras för omval

I slutet av maj är det även dags för Riksidrottsmötet och här nominerar Svenska Friidrottsförbundet Toralf Nilsson för omval. Toralf har varit aktiv, tränare, funktionär, tävlings- och evenemangsarrangör och ledare inom många olika verksamhetsområden. Till stor del har han varit ideellt engagerad inom idrotten, men han har även varit anställd som tjänsteman och chef under ett antal år.

- Under nästan hela livet har Toralf varit engagerad inom idrotten. Det handlar om ett starkt engagemang på alla nivåer, från det lokala föreningslivet upp till den högsta globala nivån. Han har arbetat hårt under sin första mandatperiod i styrelsen för RF/SISU. Under fyra år har han bidragit konkret och ambitiöst på flera olika områden, säger Johan Storåkers.

Stefan Olsson:

- Toralfs arbetskapacitet och höga ambitionsnivå har varit till stor nytta för idrotten under ett antal decennier. Genom att han verkat under en längre tid i den kommunala sfären och än i dag är kommunal chef har han en djup insikt i kommunernas viktiga roll för samverkan med idrotten. Svensk Friidrott ser mycket gärna att Toralf får förnyat förtroende.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER