Annons

Uppdaterade coronariktlinjer på onsdag

Under onsdagen publiceras uppdaterade coronariktlinjer för Svensk Friidrott.

Annons

Efter jul- och nyårshelgerna har smittspridningen i Sverige ökat mycket snabbt och på en pressträff under måndagen tryckte myndigheterna återigen på betydelsen av att alla som erbjuds vaccin tar sina sprutor samt att alla hjälps åt att bryta smittkedjorna.

Dessutom presenterades ett antal nya restriktioner, varav några träder i kraft i morgon. Läs mer HÄR på Folkhälsomyndighetens sida.

Med anledning av den rekordhöga smittspridningen och det nya läget har Svenska Friidrottsförbundet nu gjort en översyn av sina riktlinjer.

Ordinarie träningsverksamhet kommer fortsatt att kunna bedrivas, med hänsyn tagen till råd och rekommendationer. Även tävlingar kommer att kunna genomföras, men här måste viktiga anpassningar göras.

Vår ambition är att publicera de nya riktlinjerna, som bland annat innehåller förtydliganden gällande tävlingar, senast i morgon eftermiddag.

/Mathias Karlsson

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Junioren Moa Granat
Nytt digitalt övergångssystem på gång

Det kommer att bli enklare att registrera klubbövergångar framöver, när Svensk Friidrott lanserar ett nytt digitalt system. Läs mer om vad som gäller och vad som krävs från er som föreningar för att det ska funka.

LÄS MER