Annons

Annons

Välkommen till nya friidrott.se!

Nya Friidrott.Se Ny

FOTO: DECA TEXT&BILD

I dag slår vi upp portarna till Svensk Friidrotts nya hemsida.

Vid årsskiftet släcks samtliga hemsidor i IdrottOnline och nu har Svenska Friidrottsförbundet ersatt den gamla sajten med en ny. Innan vi skriver 2023 kommer all information från den gamla sajten att vara överflyttad, och redan nu är den nya sajten så pass komplett att den från och med den 14 december tar över adressen friidrott.se.

(Den gamla sajten kan fram till nyår beskådas på adressen old.friidrott.se, men den uppdateras inte längre och släcks alltså ner för gott när nyårsraketerna skjuts upp.)

Bakgrunden till skiftet är nog bekant för de allra flesta vid det är laget; från och med 1 januari 2023 kommer Riksidrottsförbundet inte längre att erbjuda hemsidor i IdrottOnline. Detta stod klart för ett drygt år sedan och sedan dess har många förbund och föreningar jobbat med att skapa nya hemsidor.

Fyra huvudsektioner

På nya friidrott.se finns en övergripande struktur som innebär att materialet fördelas på fyra sektioner som nås via en huvudmeny: 1) tävling & landslag; 2) förening & förbund; 3) samarbeten & supportrar samt 4) distrikt.

De olika sektionerna har egna landningssidor med egna menyer och nyhetsflöden. Samtidigt kommer alla viktiga nyheter att dyka upp på startsidan.

På gamla friidrott.se publicerades i princip alla nyheter i ett och samma flöde, vilket fick till följd att många nyheter fick en relativt kort exponering. Nu kommer fler nyheter av olika slag att synas betydligt längre på förstasidan, samtidigt som strukturen i stort blir tydligare.

Guide kommer strax

Vi kommer i närtid att publicera en guide som tydliggör hur besökaren kan navigera och hitta det material som efterfrågas.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER
Årets Unga Ledare 3881
De är Årets Unga Ledare 2023

På Svensk Friidrotts förbundsårsmötet i Uddevalla fick Frida Hafström och Jack Forsberg ta emot priset och hyllas som Årets Unga Ledare. Ett pris som delats ut sedan 2020 för att lyfta unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

LÄS MER