Annons

Annons

2024 – ett historiskt år för parafriidrotten

Para Karlstad

2024 kommer bli ett stort år för parafriidrotten. I år anordnas Virtus-EM, europamästerskap för personer med intellektuell funktionsnedsättning, i Sverige. I och med detta ärofyllda uppdrag samt en så stor tävling på hemmaplan kommer Svensk Friidrott ta tillfället i akt och göra det till en fantastisk vecka som förhoppningsvis också ger ringar på vattnet.

Under veckan, som pågår 11–16 juni, kommer Svenska Friidrottsförbundet arrangera det första ungdoms-SM i parafriidrott sen 1999. Detta USM blir även det första någonsin i Svensk Friidrotts regi i och med att det tidigare anordnats av Parasport Sverige.

Utöver detta kommer också ett barn- och ungdomsläger att anordnas under veckan för att försöka nå så många åldersgrupper som möjligt och med hjälp av forum ge vårdnadshavare och aktiva chansen att bygga nya bekantskaper, utbyta erfarenheter, ta del av tips och mycket mer.

Det blir en vecka fylld med tävlingar, träningar, upplevelser, nya bekantskaper och mycket mer. USM genomförs 15 juni medans barn- och ungdomslägret pågår 14–16 juni.

I linje med allt det här är också Pararesan i full gång. Pararesan är Svensk Friidrotts projekt som syftar till att utveckla och utöka parafriidrotten, både vad gäller antal utövare och antal föreningar som erbjuder parafriidrott. Hittills har Uppsala, Bollnäs, Umeå och Eskilstuna fått besök av Pararesan. Härnäst väntar Karlstad, Ängelholm, Malmö, och Kristianstad.

Vill du veta mer om USM, barn- och ungdomslägret, Virtus-EM och/eller hur din förening kan hjälpa till på Pararesan? Kontakta Marcus Kax Fromholz, projektledare för föreningsutveckling på Svenska Friidrottsförbundet: marcus.kax.fromholz@friidrott.se eller läs mer här.

Marcus Kax Fromholz

Marcus Kax Fromholz

Projektledare för föreningsutveckling

072-453 96 58 marcus.kax.fromholz@friidrott.se

Relaterade nyheter

UIF Ledare
Pararesan träffade rätt i Uppsala

Söndagen 7 april var Pararesan på besök i det Mittsvenska distriktet, närmare bestämt IFU Arena i Uppsala. Tillfället inleddes med en workshop där föreningar fick ta del av info om parafriidrott, diskutera utmaningar och förutsättningar, lyfta fram f…

LÄS MER