Annons

Annons

A map for more Trail Running – ett projekt för att utveckla traillöpningen

Laurent Leloup som är projektledare för A map for more Trail Running. Laurent Leloup är projektledare för A map for more Trail Running.

Visste du att Sverige har mer än 25 000 aktiva traillöpare, att snittåldern ligger på 42 år och att 0,25% av alla traillöpare tillhör internationell elit? För att öka kunskapen och utveckla traillöpningen har EA gett pengar för ett trailprojekt.

Under 2022 har projektet A map for more Trail Running startats upp. Projektet finansieras med medel från EA (Europeiska Friidrottsförbundet) och kommer att pågå under 2022 och 2023 och projektledare  är Laurent Leloup, Genarps IF.

Grunden för EA-bidraget är kopplat till utbildningsprogram och en tävlingsstruktur och syftet med projektet är att ta fram en strategi för traillöpningen i Sverige.

– Strategin kommer att byggas kring de tre pelarna: tillgänglighet, kvalitet och prestation, förklarar Laurent Leloup, som redan är igång med arbetet.

För att fånga kunskap och idéer som finns i hela landet, kommer bland annat flera workshops att hållas med olika personer med kompetens och intresse för traillöpning. En första är redan genomförd och gav bra material att arbeta vidare med. 

Har du tankar, inspel eller funderingar kring traillöpning går det bra att kontakta Laurent på laurent.leloup@friidrott.se.

Relaterade nyheter