Annons

Annons

Certifierade friidrottsanläggningar: Dussinet fullt!

Vid utdelningen av diplomet deltog Tjalve Friidrotts ordförande Anna Palmerius, Norrevos styrelseordförande Lena Byström och vd Monica Jangland samt Svensk Friidrotts tävlingsansvarige Daniel Bergin. Vid utdelningen av diplomet deltog Tjalve Friidrotts ordförande Anna Palmerius, Norrevos styrelseordförande Lena Byström och vd Monica Jangland samt Svensk Friidrotts tävlingsansvarige Daniel Bergin.

I samband med invigningen av Friidrotts-SM uppmärksammades det faktum att Norrköpings Friidrottsarena blivit den tolfte certifierade friidrottsanläggningen i Sverige.

Det var Monica Jangland, vd vid Norrköpings kommuns fastighetsbolag Norrevo Fastigheter AB, som fick ta emot beviset på att Norrköpings Friidrottsarena tilldelats Svenskt certifikat för utomhusanläggning i fredags. Ett anläggningscertifikat kan utfärdas efter att anläggningsägaren anlitat en mättekniker för att upprätta ett uppmätningsprotokoll. Certifikatet är ett kvitto på att anläggningen uppfyller tävlingsreglernas krav, exempelvis att banbeläggningen är tillräckligt tjock, att banvarvet har rätt längd, att alla startlinjer och linjer för häck- och hinderplaceringar och stafettväxlingar är målade på rätt ställe, att ansatsbanorna har rätt längd, bredd och lutning och att nedslagsytorna för kast ligger tillräckligt högt i förhållande till kastring/ansatsbana.

En anläggningsägare som bestämmer sig för att certifiera sin anläggning gör en klok investering i friidrotten, menar Daniel Bergin, tävlingsansvarig i Svensk Friidrott. Dels kan aktiva känna sig säkra på att de resultat de gör är uppnådda på regelrätta banor, dels öppnar certifieringen möjligheter för att genomföra SM och internationella tävlingar på anläggningen.

Mer info om certifiering av friidrottsanläggningar och förteckning över certifierade anläggningar i Sverige

/Daniel Bergin

Relaterade nyheter