Annons

Annons

Fler debutanter i Kraftmätningen: "Ett oförglömligt minne"

Kraftmätningen (2) Första gången för Tyft Arena IF i Kraftmätningen. Tillsammans med Stenungsunds friidrott bildade de ett mixlag

Sedan starten 2005 har Kraftmätningen lockat fler och fler klubbar till start. I år slogs rekordet för antalet startande lag – och nu ska fler föreningar ges möjligheten att delta.

Inför årets omgång kom önskemål från föreningar om att det borde vara enklare för mindre föreningar att delta i Kraftmätningen. På prov justerades därför reglerna för sammanslagning av lag. Uppdateringen mottogs positivt och kommer därför att gälla tillsvidare. Det nya är att det numera är tillåtet för en förening att gå ihop med en annan förening på annat sätt än tidigare. Tanken med justeringen är inte att bidra till toppning av lag utan att ge möjligheten för mindre föreningar att delta. Det ska också ge chansen för större föreningar att hjälpa aktiva från mindre föreningar att vara med.

”Gav mersmak”

I årets kval deltog fem sammanslagna lag: Hellas Friidrott/Boo IF, Stenungsunds friidrott/Tyft Arena IF, Tullinge FIF/ IFK Tumba och Trångsvikens IF/Marieby GOIF. Den 6 juni arrangerade Trollhättans FIK kval i Kraftmätningen. För första gången stod Tyft Arena IF på startlinjen, detta tack vare att Stenungsunds friidrott hade hört av sig.
- Vi fick frågan om att vara med från Stenungsunds friidrott och deras coach Rebecka Söderlund. Responsen från våra aktiva var mycket entusiastisk, vilken grej, säger Johan Sjöholm, Tyft Arena IF.

För Stenungsunds del var det ett par år sedan de fick ihop lag till tävlingen. Tyft Arena IF kom med två killar till start och kompletterade därför Stenungssunds mixade lag.
- Tyft är en av våra "systerklubbar" i området för Stenungsund, Tjörn och Orust. Kommunerna har tätt samarbete med skolor och näringsliv, så det är rätt naturligt att vi även inom friidrotten har ett nära samarbeta, säger Magnus Bergstrand i Stenungsund Friidrott, och fortsätter.
- Att bilda lag tillsammans med en av dessa klubbar föll sig helt naturligt när vi båda märkte av vi var lite tunna i de aktuella årskullarna.  Detta gav mersmak så vi hoppas på att Kraftmätningen ska kunna bli ett stående inslag i vår verksamhet.

Att gå ihop två föreningar till ett lag ser Magnus Bergstrand och Johan Sjöholm som både positivt och lärorikt.
- Det var underbart! Härligt att vara i ett lag och att vi kunde uppleva detta tillsammans med våra ungdomar i Stenungsund. Även fantastiskt att vi som liten förening kan vara med i detta häftiga koncept Kraftmätningen. Ett oförglömligt minne för våra aktiva, säger Johan Sjöholm.

Magnus Bergstrand stämmer in,
- Att tävla tillsammans med Tyft är en fantastisk upplevelse. Tyft jobbar efter devisen att vi ska ha skoj och kämpa tillsammans, vilket är en otroligt härlig och skön inställning. En inställning som i dagens samhälle blir allt mer ovanlig, då det ofta ska pratas satsningar och framtidsvisioner inom klubbarna i allt lägre åldrar.

Mer info om Kraftmätningen

Relaterade nyheter