Annons

Kraftmätningen: Kvalstart i veckan

Kraftmätningen 6851 (1) IF Göta Karlstad tog sig till final 2021.

FOTO: DECA TEXT & BILD

Under 2021 deltog 48 föreningar i Kraftmätningen. I veckan drar årets omgång av lagtävlingen igång, just nu med 43 anmälda föreningar.

Annons

Tisdagen 24 maj är det dags för den första kvaltävlingen i Kraftmätningen. Under förra sommaren genomfördes kvaltävlingarna lokalt med ett fåtal lag per plats. Innan pandemin utsåg vi 6-8 regionala kvalplatser dit deltagande föreningar fick anmäla sig.

I år har vi valt att erbjuda två varianter av kval: lokalt eller regionalt.

Från 21 maj till 3 juli ska 17 kval runt om i Sverige genomföras. Precis som förra året är det flera debuterande lag eller lag som haft ett par års uppehåll från lagtävlingen som nu är med. Första lag ut att kvala är IF Hagen och Mariestads AIF som tillsammans bildar ett lag.

Final 3-4 september
Finalen av Kraftmätningen arrangeras i Göteborg samma helg som Finnkampen, 3-4 september. Till finalen går de 16 mixlag som uppnått högst poäng under kvalomgången samt fyra F15- och P15-lag som samlat högst poäng i sin klass. 

Kommande kvaltävlingar
Individuella resultat

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER