Annons

Annons

Lyckad utvecklingsträff för juniorkastare och tränare

Kast

I helgen samlades många av landets främsta juniorkastare och deras tränare för en utvecklingsträff på Prestationscentrum kast i Växjö. "Väldigt roligt att uppleva den öppna kultur vi har i svenskt kast", säger Anders Axlid.

110 deltagare var på plats i Växjö; cirka 50 tränare och resten lovande kastare födda 2003-2006.

Mycket kring tekniskt utförande av kastgrenarna hanns med både i praktik och teori. På programmet stod dessutom styrketräning, screening à la funktionsanalys i kast samt utvecklingssamtal. Grete Ahlberg föreläste och delade med sig om sin fantastiska resa mot världseliten.

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Staffan Jönsson, Mats Olsson, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander, Mattias Jons, Anna Wessman, Arto Thor och Cecilia Larsson. Testledare i funktionsanalys var Anna Ek och Rebecka Hallerth.

- Centrala utvecklingsträffar är och har varit viktiga i den framgångsvåg vi har upplevt de senaste åren i svenskt kast. Dessa träffar skapar miljöer som främjar erfarenhets- och kunskapsutbyte åt alla håll och det är väldigt roligt att uppleva den öppna kultur vi har i svenskt kast, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö, som fortsätter:

- Vi märker också att den svenska träningsmodellen i kast har gett avtryck i bredare kretsar än bland dem som under åren varit med i vår utvecklingsverksamhet. De nya årgångarna är numera generellt sett bättre skolade när de kommer in i verksamheten.

Bilder: Deca Text&Bild samt Hans Källén

Relaterade nyheter