Annons

Annons

Mondo och Ståhl nominerade till Årets manliga i världen – så röstar du!

Mondo O Stahl

Efter ett sagolikt 2021 är Svensk Friidrotts båda OS-mästare Daniel Ståhl och Armand Duplantis nominerade till utmärkelsen Årets manliga friidrottare i världen.

Under torsdagen släppte World Athletics (WA) en lista med tio manliga friidrottare som alla har chansen att vinna utmärkelsen Årets manliga friidrottare i världen.

Inte otippat finns både Daniel Ståhl och Armand Duplantis med på den listan. De båda svenskarna har dominerat sina grenar totalt i år och båda vann såväl OS-guld som Diamond League.

Här är hela listan:

Armand Duplantis

Daniel Ståhl

Eliud Kipchoge

Ryan Crouser

Pedro Pichardo

Damian Warner

Karsten Warholm

Joshua Cheptegei

Jakob Ingebrigtsen

Miltiadis Tentoglou

Nu inleds en omröstning där ena delen är de e-post-röster som inkommer från World Athletics Council samt från nationsförbunden. Den andra delen är fansens röster på WA:s sociala medieplattformar.

Så röstar du

Vill du rösta ska du med andra ord gå in på World Athletics konton på Facebook, Instagram och Twitter. Varje ”gilla” på Facebook och Instagram kommer liksom varje retweet på Twitter att räknas som en röst.

HÄR är World Athletics Facebook.

HÄR är WA:s Instagram.

HÄR är WA:s Twitter.

Rösningen pågår fram till den 6 november.

Nominerade i andra kategorier kommer att presenteras den närmaste tiden och samtliga utmärkelser kommer att delas ut vid galan World Athletics Awards i december.

Mer information HÄR på WA:s hemsida.

/Mathias Karlsson

Relaterade nyheter