Annons

Annons

Nya FRIDA har öppnat – och gemensam DM-helg

Terräng-DM

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu har vi öppnat portarna för det nya sanktionssystemet och FRIDA har därmed släckts ner. Ni är alltså välkomna att göra sanktionsansökningar inför utomhussäsongen.

I dag, den 1 oktober, öppnar det nya sanktionssystemet för tävlingar och i och med det är FRIDA stängt. Alla sanktionsansökningar för utomhussäsongen ska göras i det nya systemet och sista datum för ansökan är 31 oktober.

Du hittar en länk till det nya systemet via den här sidan där du också hittar all information om det nya systemet – manunaler, instruktionsfilmer samt vanliga frågor och svar. 

Gemensam DM-helg sommaren 2023

När antalet distriktsförbund i Svensk Friidrott har minskat från 23 till 9 öppnas nya möjligheter att höja statusen för distriktsmästerskapen. De större distrikten möjliggör både större och bättre startfält på DM, och för att ge distrikten en möjlighet att lyckas med sina DM-tävlingar vill Svensk Friidrotts Tävlings- och arrangemangskommitté (TAK) reservera en helg under utomhussäsongen och en helg under inomhussäsongen för DM-tävlingar i hela landet. För utomhussäsongen 2023 handlar det om helgen 3–4 juni, där vi kommer att avråda SDF från att tillstyrka sanktionsansökningar för arenatävlingar.

Relaterade nyheter