Annons

Annons

Nya ledamöter i Ungdomskommittén på plats

UK 2023 Delar av Ungdomskommittén på plats i Söderhamn under förbundsårsmötet.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under förbundsårsmötet i helgen välkomnades tre nya ledamöter in i Ungdomskommittén. Personerna som nu tar plats i Ungdomskommittén är Amanda Bladh och Noah Bucht, båda från Hammarby Friidrott, samt David Landeklint från IF Göta Karlstad.

Under mötet tackades samtidigt Henrik Möbius, Sofia Lindskog och Gustav Zetterlund av för sin tid i Ungdomskommittén.

Några korta tankar från David om sitt nya uppdrag:

Hur känns det?

 Det känns riktigt bra! I och med att jag har gått YALA så har jag redan nu skapat en bekantskap med de som sitter i Ungdomskommittén och alla är helt fantastiska. Under YALA har jag även fått en inblick i vad Ungdomskommittén gör och jag tror att detta kommer att bli toppen!

Vad ser du som UK:s viktigaste arbete?

 Enligt mig så är Ungdomskommitténs största arbete att stötta ungdomarna i Svensk Friidrott i att få deras röster hörda. Jag anser även att en stor del av arbetet är att utforma och genomföra YALA.

Har du några speciella frågor som du brinner för och vill driva under din tid i UK?

 När jag förra året startade Södra Svealands ungdomskommitté så fanns Ungdomskommittén där och stöttade mig under tiden jag startade kommittén, men även som ett bollplank när jag stötte på problem. Detta skulle jag vilja ge tillbaka, så en fråga som jag brinner för är att stötta distriktsungdomskommitteérna. Jag är väldigt taggad på att få sätta igång!

Välkomna Amanda, Noah & David!

Läs mer om Ungdomskommittén här.

Anna Höjer 2023

Anna Båtelson Höjer

Projektledare Parafriidrott

072-564 91 90 anna.hojer@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER