Annons

Nytt projekt inom Erasmus+ möjliggör utlandsvistelse inom idrottssektorn

Erasmus

Sugen på att testa att jobba utomlands? Mobilitetsprojekt för personal inom idrottssektorn är en nyhet inom Erasmus+ Idrott och första möjligheten att söka bidraget är i början av 2023.

Annons

Nyheten betyder att Erasmus+ Idrott för första gången kommer att stödja mobilitetsmöjligheter för individer som arbetar inom idrottssektorn.För första gången kommer Erasmus+ att stödja mobilitetsmöjligheter för personal inom idrottssektorn. Bidraget kan sökas under första rundan 2023 hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

Det nya bidraget innebär till exempel att personal kommer att kunna åka på jobbskuggnings- och/eller tränaruppdrag utomlands. Det gäller både betald personal och de som jobbar ideellt. Ansökan, som ska vara inne i februari, skrivs på svenska och MUCF handlägger ansökningarna och bidrar vid behov med stöd under ansökningsprocessens gång.

Den 12 och 15 december bjuder MUCF in till digitala informationsträffar om det nya programmet och bidraget, här finns inbjudan.

/Jenny Sundqvist

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER