Annons

Övertygande seger till Turebergs FK - Toppar både kval och finalhistoriken

Det blev regerade mästarna Turebergs FK som tog hem segern i Kraftmätningens 16:e upplaga. På Tibblevallen i Täby raderade Turebergs FK:s mixlag ut det tidigare bäst noterade resultatet i Kraftmätningens historia med närmare 2000 poäng.

Annons

Samma helg som Finnkampen avgjordes skulle även Sveriges bästa 15-åringar mäta krafterna i lagtävlingen Kraftmätningen. För fjärde året hälsade Täby IS välkomna till Tibblevallens banor.

Till finalen kom bland annat kvalstarka Turebergs FK med två lag, två lag som presterat historiens högsta poäng satt i ett kval sedan 2006. I helgens final skulle Turebergs FK lag 1 inte bara ta hem segern i mix- och flickklassen utan även segla upp som etta på Kraftmätningens topp-10 lista med 36 508 poäng. En ordentlig prestation för en förening som aldrig tidigare funnits med på listan.

Noterbart är lagets tjejer som tog hela fem grensegrar och därmed också hem segern i flickklassen.

Hammarby imponerade

Tidigare rekordhållarna i mixklassen Hammarby IF (34 759poäng) gjorde också sitt bästa resultat noterat i en final. Med totalpoängen 35 578poäng kammade laget hem andraplatsen i både mix- och flickklassen medan det i pojkklassen räckte hela vägen upp till segern.

Bronset i mixklassen gick till IFK Helsingborg på 31 579 poäng och IFK Göteborg tog med sig ett brons i pojkklassen hem.

Poängställning och individuella resultat
Arrangörens hemsida

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER