Annons

Riktlinjer Ungdoms-EM – med anledning av oroligheter i Israel

U18

I början av juli ska Ungdoms-EM arrangeras i Jerusalem. Med anledning av säkerhetsläget vill Svenska Friidrottsförbundet härmed informera om vad som gäller för svenskt deltagande.

Annons

Ungdoms-EM (U18-EM) för aktiva födda 2005-2006 arrangeras 4-7 juli i Jerusalem, Israel. Svenska Friidrottsförbundet har via media och Utrikesdepartementets hemsida noterat att det är "oroligt i Jerusalem och spänt på Västbanken och i Gaza".

Landslagsledningen och förbundsstyrelsen följer de rekommendationer som Utrikesdepartementet och European Athletics (EA) utfärdar. Vi följer händelseutvecklingen framöver och håller oss uppdaterade. Information finns att läsa på Sweden abroad, den officiella webbplatsen för Sveriges ambassader och konsulat.

EA:s planering av mästerskapet fortsätter som tidigare och ambitionen är att tävlingarna ska genomföras som planerat. EA ser inte att det finns anledning att ställa in och säkerheten kring mästerskapet är hög.

Så i dagsläget gäller att

  • vi fortsätter att planera och förbereda för deltagande på mästerskapet men är också förberedda på att det kan bli anledning till andra besked framöver.
  • vi kommer att begära ett godkännande från föräldrar då det gäller aktiva under 18 år och samtidigt har vi största respekt och förståelse om det finns aktiva som inte vill åka.
  • vi har en dialog med våra nordiska grannländer för att se om det finns en gemensam samsyn.

Svenska Friidrottsförbundet återkommer med mer information och en mer detaljerad tidsplan med sista-datum för när ett slutgiltigt beslut fattas. Tills dess ser vi att fortsatt träning och förberedelser sker enligt tidigare planering.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER