Annons

Annons

Svealandsmästerskapen samlade hundratals friidrottsungdomar i Eskilstuna

Benjamin Wilkinson från Hammarby IF kom tvåa i stavhopp för P14 med nya personbästat 3.52. Benjamin Wilkinson från Hammarby IF kom tvåa i stavhopp för P14 med nya personbästat 3.52.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I helgen var det dags för Svealandsmästerskapen i Eskilstuna och det blev en friidrottsfest för 13-, och 14-åringar med över 1200 starter.

Under helgen avgjordes Svealandsmästerskapen på Ekängens friidrottsarena i Eskilstuna. Hundratals ungdomar mellan 13 och 14 år från föreningar från Dalarna, Gotland, Gästrikland, Närke, Stockholm, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland möttes i ett stor friidrottstävling arrangerad av Råby-Rekarne FIF. Helgen innehäll mer än 1200 anmälda starter.

Det blev en minst sagt lyckad tävling för många av de ungdomar som deltog. En snabb titt i resultatlistorna avslöjar mängder av nya personliga rekord och att prestera bättre än man gjort någonsin tidigare är ett kvitto på en bra tävling. 

– Vi är överlag väldigt nöjda med helgens tävlingar. Det blev många personliga rekord, framför allt under söndagens stavtävlingar, något vi inte riktigt hade räknat med när vi gjorde tidsprogrammet. På lördagen arrangerade vi även finalen av paratävlingen MälarSerien ihop med Svelandsmästerskapen, så under några timmar pågick tävlingarna parallellt med varandra, något som var mycket uppskattat! Cirka 470 aktiva deltog i de båda tävlingarna och tillsammans gjordes nästan 1300 starter, säger en mycket nöjd Kristina Andersson från Råby-Rekarne FIF.

Vill du se alla resultat från Svealandsmästerskapen hittar du dem i resultatlistorna

/Anna-Lena Pettersson

Relaterade nyheter