Annons

Annons

Till alla långloppsarrangörer: Glöm inte födelseåret

Långlopp

FOTO: DECA TEXT&BILD

Långloppssäsongen är igång och med anledning av det påminner vi om de nya resultatrapporteringsrutiner som gäller från och med i år.

För att förenkla och effektivisera resultatrapporteringen för långlopp utanför arena till friidrottsstatistik.se så togs i höstas en specifikation fram. Den gäller alla långlopp som använder tidtagningsprogram och skickades i november till tidtagningsföretagen. Specen (tre exempelfiler) finns nu att ladda ner här på friidrott.se via länken längst ner på sidan.

Alla resultatlistor ska mejlas in

Syftet med specifikationen är att skapa ett standardiserat format för resultatlistor där all nödvändig info finns med för att vi ska kunna erbjuda en kvalitativ och snabbt uppdaterad statistik på vägdistanserna 5 km, 10 km, halvmaraton, maraton och ultradistanserna. Men notera att resultatlistor från alla sanktionerade långlopp oavsett distans ska mejlas till resultat@friidrott.se.

Att tänka på som arrangör

Vid anmälan samlas den mesta informationen redan in av de flesta långloppsarrangörer (förnamn, efternamn, födelseår och förening/hemort). Något som saknades i en del listor i fjol var födelseår vilket från och med i år är obligatoriskt. För utan födelseår kan vi inte matcha personen mot det vi har i databasen på ett bra sätt.
Viktigt också att förening anges. I andra hand hemort. Om personen inte är svensk medborgare anges nationalitet.

Kontakta ditt tidtagningsföretag

Specifikationen gäller sedan 1 januari 2022 och är framtagen för att tidtagningsprogrammen ska kunna anpassas så att all info är strukturerad. Som långloppsarrangör berättar du för ditt tidtagningsföretag att du har ett SFIF-sanktionerat lopp. De vet vad som gäller beträffande hur resultatlistan ska ställas upp. Det är sedan arrangörens uppgift att se till att den skickas till resultat@friidrott.se.
Listan på tidtagningsföretag som specen mejlats till finns via länken nedan. Behöver förteckningen kompletteras så mejla till resultat@friidrott.se.
För långlopp med få tävlande och som inte använder tidtagningsprogram finns en Excel-mall som går att ladda ner via länken nedan.

Saknar du någon resultatlista på friidrottsstatistik.se?

Det går enkelt att söka på ort i sökrutan uppe till vänster på förstasidan på friidrottsstatistik.se (nedre sökrutan) och sedan med hjälp av datumet kontrollera att resultatlistorna från din förenings alla tävlingar finns med. Resultatlistor och tips om saknade listor mejlas till resultat@friidrott.se.

Mer om resultatrapportering för långlopp

/Jonas Hedman

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER