Annons

Annons

Till helgen: Final i Kraftmätningen 2022

Gefle IF Gefle IF samlade ihop 28352 poäng i kvalomgången och tog sig till final.

Under lördag och söndag ska årets upplaga av Kraftmätningen genomföras. Under två heldagar på Ullevi i Göteborg ska de bästa klubblagen i Kraftmätningen avgöras i klasserna: mix, pojk- och flickklass.

Till helgen ska de starkaste 14-15 års lagen göra upp om medaljerna i lagtävlingen Kraftmätningen. Efter en spännande kvalomgång med totalt 47 deltagande lag är det nu de poängstarkaste 16 mixlag, 4 pojklag samt 5 flicklag som tävlar i helgen.

Finalen genomförs på Ullevi i Göteborg med första grenstart kl. 10.00. Det distrikt som har flest klubbar representerade i finalen är Gotland-Stockholm med 8 st, följt av Östsvenska med 6 föreningar på plats. Flest vinster i Kraftmätningens historia står Huddinge AIS för: 2 i mixade klassen och fem 5 segrar i pojkklassen. I år räckte inte klubbens kvalresultat för en plats i finalen.

Flest poäng i 2022 års kval samlade Hässelby SK ihop med sina 29 097 poäng. På flicksidan hittar vi Ystads IF i täten men med Gefle IF inte så långt efter. Ett vasst lag på pojksidan blir det sammanslagna laget FIK Färjestaden/Högby IF som under kvalet samlade ihop över 14 000 poäng.       

Individuella resultat och poängställningen går att följa via Roster Athletics, antingen via appen eller här. All information om finalen 2022 finns samlad här.

Kvalade lag och resultat från kvalet

Historik

Relaterade nyheter