Annons

Annons

Två från friidrotten uttagna till Eldsjäl 2.0 ”Känner mig förväntansfull och glad”

Freja Andersdotter, Malmö AI och Tilde Bromann, Hässleholms AI är antagna till Eldsjäl 2.0. Freja Andersdotter, Malmö AI och Tilde Bromann, Hässleholms AI är antagna till Eldsjäl 2.0.

Eldsjäl 2.0 är ett samarbete mellan RF och Folkspel och har funnits sedan 2020. Den 26 augusti öppnar en ny omgång av utbildningen dit friidrottens Freja Andersdotter, Malmö AI och Tilde Bromann, Hässleholms AI nu blivit antagna.

Eldsjäl 2.0 är ett utbildningsprogram för unga ledare mellan 18 och 25 år. Utbildningen är tänkt att stärka och utveckla unga ledare i sitt ledarskap, detta genom stöttning av andra ledare och tid avsätts för att lära av och med varandra. Sedan starten av utbildningsprogrammet har friidrotten haft tre representanter som gått utbildningen.

Precis som tidigare år har varje specialidrottsförbund haft chansen att nominera unga ledare inom sin idrott till utbildningsprogrammet. Svensk Friidrotts val landade i två kandidater: Tilde Bromann, Hässleholms AIS och Freja Andersdotter, Malmö AI.
– Jag känner mig förväntansfull och glad över att få påbörja Eldsjäl 2.0. Det ska bli väldigt kul att komma igång och se vad utbildningen har att erbjuda samt allt nytt jag kommer att lära mig, säger Freja Andersdotter.

Målet: få fler att stanna kvar i idrotten

I Eldsjäl 2.0 får deltagarna möjlighet att driva ett eget projekt, detta med stöd från mentorer. Freja Andersdotter har valt att starta ett projekt kopplat till psykisk ohälsa och Tilde Bromanns ämne handlar om ledarrollen.
– Jag valde detta ämne för att jag vill att ledare och tränare inom olika idrotter ska veta hur man motiverar barn på deras nivåer, få bättre sammanhållning i träningsgrupperna och därmed få fler att stanna kvar och fortsätta med sin idrott, säger Tilde Bromann.

Utbildningsprogrammet är på 120 utbildningstimmar och mötesträffarna är både i fysisk och digital form. Programmet startar den 26 augusti och avslutas i april/maj 2023 i samband med Eldsjälsgalan.

Vad är era förväntningar på Eldsjäl 2.0?
– En av anledningarna till att jag sökte utbildningen var för att jag blev väldigt inspirerad av de tidigare deltagarna och det hoppas jag att fortsatt bli. Jag hoppas träffa likasinnade och självklart lära mig så mycket som möjligt, säger Freja Andersdotter.

– Jag hoppas få stärka min roll som ledare och få möjlighet att se utifrån andra idrotters perspektiv och inte bara utifrån friidrottens, säger Tilde Bromann.

Läs mer om utbildningsprogrammet via RF:s hemsida och ta del av den tidigare deltagaren Elsa Olssons projekt i Eldsjäl.

Relaterade nyheter