Annons

Annons

Ungdomskommittén samlade ny inspiration i Finland

Freja Carl

Ungdomskommittén var representerad under Nordic Children and Youth Sport Conference i Finland den gångna helgen. Nu är de laddade med ny inspiration om hur barn och unga kan tävla.

I helgen har Carl Hedin och Freja Andersdotter från Ungdomskommittén representerat Svensk Friidrott på Nordic Children and Youth Sport Conference i Finland. Representanter från olika idrotter och nordiska länder samlades för att lära, nätverka och inspireras av varandra. 

Tävlingar anpassade för barn och ungdomars förutsättningar har stått i fokus där inspirerande föreläsare väckte nya tankar och visade nya exempel på hur barn kan tävla. André Lachance var en av konferensens föreläsare som på ett nytänkande sätt förklarade vikten av barns idrottande ur ett långsiktigt perspektiv där barn och ungdomars personliga utveckling står i centrum istället för prestation. 

Höjdpunkterna har varit att nätverka med andra likasinnade inom den nordiska idrottsrörelsen. Ridsportförbundet representerades av ledamöter från Centrala Ungdomssektionen, motsvarigheten till SFIF Ungdomskommitté, vilket i sig blev en mötesplats för unga ledare som arbetar på central nivå i idrottsförbund. 

Sammanfattningsvis lämnar Carl och Freja konferensen i Finland med många nya perspektiv och mycket inspiration. Tillsammans tar de med sig nya kunskaper och erfarenheter tillbaka till Sverige för att vidareutveckla barn- och ungdomsidrott i Svensk Friidrott.

/Freja Andersdotter

Relaterade nyheter