Annons

Annons

Vi gratulerar: Arne Ljungqvist 90 år

Arsmote15arneljungqvistl

FOTO: DECA TEXT&BILD

Idag den 23 april 2021 gratulerar Svensk Friidrott en av sina historiskt mest framstående och inflytelserika ledare – Arne Ljungqvist – som fyller 90 år! Läs mer genom att klicka på rubriken.

För även om det formella styrelseuppdraget hos Svenska Friidrottsförbundet avslutades för över 40 år sedan har Arne aldrig glömt sina rötter inom den svenska friidrotten.

Med sin unika erfarenhet har han – vid sidan av sina många och ansvarsfyllda uppdrag inom andra idrottsorganisationer såväl nationellt som internationellt – alltid när det efterfrågats funnits där för oss som en resurs för kunskap och goda råd. (Bilden ovan är från ett anförande vid årsmötet 2015.)

– Professor Arne Ljungqvist har utfört en enastående livsgärning inom den nationella och internationella idrotten. Hans hemmaidrott är friidrotten och han har under decennier gjort många betydelsefulla ledarinsatser i både Svenska Friidrottsförbundet och Internationella Friidrottsförbundet.

– Den kamp som han under många decennier fört mot doping inom idrotten men även i samhället i en vidare bemärkelse är vi många som känner en djup respekt inför. Svensk Friidrott vill från djupet av våra hjärtan gratulera Arne på 90-årsdagen, säger Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers i en kommentar.

Tyvärr medger pandemiläget inte någon för sådana här bemärkelsedagar traditionell personlig uppvaktning men Svenska Friidrottsförbundet har självklart hörsammat vädjan om att hedra jubilaren genom en donation till ”Professor Arne Ljungqvist Anti-doping Foundation”.

Läs mer i artikeln "Arne Ljungqvist - friidrottaren"!

Relaterade nyheter