Annons

Annons

Anders Axlid efter kastträffen i Växjö: "Våra juniorer bubblar av talang".

Simon Pettersson23 Simon Pettersson visade juniorerna sina diskusskills på kastträffen i Växjö.

FOTO: MATILDA ELFGAARD

I helgen som gick var 70 personer på plats i Växjö för en kastträff för juniorer i grenarna kula, diskus och slägga. Bland instruktörerna fanns Johanna Vikström och Simon Pettersson.

I helgen var många av Sveriges mest framstående juniorkastare i grenarna kula, diskus och slägga födda 2003-06 och deras tränare i Växjö hos Prestationscentrum kast för en utvecklingsträff. Knappt 70 personer var på plats.

Som vanligt när kastare träffas är fokus mycket på utveckling av kast-teknik både praktiskt och teoretiskt. Screening á la Funktionsanalys i kast och utvecklingssamtal hanns också med plus att många deltog i tävlingen Växjö Inomhuskast.

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Anton Leion, Arwid Koskinen, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander, Hans Källén och Cecilia Larsson. Ansvariga för funktionsanalys var Anna Ek och Jonathan Harley.

– Intrycket vid träffen var att det bland våra juniorer bubblar av talang, och vilja och ambition att förkovra sig och jobba hårt för att bli bra. Kortsiktigt ska det bli spännande att följa utvecklingen till utomhussäsongen men naturligtvis ännu mer spännande att följa den långsiktiga utvecklingen, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER