Annons

Anders Axlid efter kastträffen i Växjö: "Våra juniorer bubblar av talang".

Simon Pettersson23 Simon Pettersson visade juniorerna sina diskusskills på kastträffen i Växjö.

FOTO: MATILDA ELFGAARD

I helgen som gick var 70 personer på plats i Växjö för en kastträff för juniorer i grenarna kula, diskus och slägga. Bland instruktörerna fanns Johanna Vikström och Simon Pettersson.

Annons

I helgen var många av Sveriges mest framstående juniorkastare i grenarna kula, diskus och slägga födda 2003-06 och deras tränare i Växjö hos Prestationscentrum kast för en utvecklingsträff. Knappt 70 personer var på plats.

Som vanligt när kastare träffas är fokus mycket på utveckling av kast-teknik både praktiskt och teoretiskt. Screening á la Funktionsanalys i kast och utvecklingssamtal hanns också med plus att många deltog i tävlingen Växjö Inomhuskast.

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Anton Leion, Arwid Koskinen, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander, Hans Källén och Cecilia Larsson. Ansvariga för funktionsanalys var Anna Ek och Jonathan Harley.

– Intrycket vid träffen var att det bland våra juniorer bubblar av talang, och vilja och ambition att förkovra sig och jobba hårt för att bli bra. Kortsiktigt ska det bli spännande att följa utvecklingen till utomhussäsongen men naturligtvis ännu mer spännande att följa den långsiktiga utvecklingen, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER