Annons

Annons

Arbetsläge friidrottsskola

Smittspridningen i samhället är fortfarande hög och med få månader kvar tills friidrottsskolan vanligtvis drar igång vill vi presentera arbetsläge och status kring Svensk Friidrotts riktlinjer.

Smittspridningen i samhället är fortfarande hög och med få månader kvar tills friidrottsskolan vanligtvis drar igång vill vi presentera arbetsläge och status kring Svensk Friidrotts riktlinjer.
     Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet har ännu inte presenterat riktlinjer för sammankomster inför sommaren. Trots det vill vi att ni fortsätter planera för friidrottsskola och Svensk Friidrotts medicinska kommitté presenterar därför en fingeranvisning inför sommarens friidrottsskola. För friidrottsskola med start i juni tror vi på detta upplägg:
     
• Fler än 50 deltagare i friidrottsskolan kan välkomnas, men precis som förra året är rekommendation om max 50 personer per plats (avgränsat område där aktiviteten genomförs). Om föreningen inte har tillgång till ytterligare en friidrottsarena kan till exempel en separat fotbollsplan, ett skogsområde, motionsspår eller parkområde användas. Platserna ska vara separerade från varandra och kan lämpligtvis varvas för grupperna under veckan.
     
• Deltagarna i friidrottsskolan bör därefter delas in i mindre undergrupper, om totalt max 12-13 personer.
     
• Planera för ett större antal ledare och håll eventuella utbildningar inför ledaruppdraget digitalt
     
• Var tydliga i samband med bokning vilka regler som gäller kring om-/avbokning.
     
Folkhälsomyndighetens nuvarande riktlinjer gäller fram till 3 maj. Vi räknar med uppdatering kring myndigheternas riktlinjer inför sommaren och så fort vi har förutsättningarna klara ska Svensk Friidrotts riktlinjer också uppdateras. Ni kommer därför bjudas in till ett webbinarium så snart vi har dessa nya riktlinjer att utgå ifrån. Webbinariet kommer handla om praktiskt tillämning av riktlinjerna och chans för er att ställa frågor.
     Förutom Svensk Friidrotts riktlinjer påminner vi också om att ni som förening även behöver ha koll på vilka riktlinjer och anpassningar som gäller lokalt hos er.

Anmäl föreningens friidrottsskola här.

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER