Annons

Arbetsläge friidrottsskola

Smittspridningen i samhället är fortfarande hög och med få månader kvar tills friidrottsskolan vanligtvis drar igång vill vi presentera arbetsläge och status kring Svensk Friidrotts riktlinjer.

Annons

Smittspridningen i samhället är fortfarande hög och med få månader kvar tills friidrottsskolan vanligtvis drar igång vill vi presentera arbetsläge och status kring Svensk Friidrotts riktlinjer.
     Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet har ännu inte presenterat riktlinjer för sammankomster inför sommaren. Trots det vill vi att ni fortsätter planera för friidrottsskola och Svensk Friidrotts medicinska kommitté presenterar därför en fingeranvisning inför sommarens friidrottsskola. För friidrottsskola med start i juni tror vi på detta upplägg:
     
• Fler än 50 deltagare i friidrottsskolan kan välkomnas, men precis som förra året är rekommendation om max 50 personer per plats (avgränsat område där aktiviteten genomförs). Om föreningen inte har tillgång till ytterligare en friidrottsarena kan till exempel en separat fotbollsplan, ett skogsområde, motionsspår eller parkområde användas. Platserna ska vara separerade från varandra och kan lämpligtvis varvas för grupperna under veckan.
     
• Deltagarna i friidrottsskolan bör därefter delas in i mindre undergrupper, om totalt max 12-13 personer.
     
• Planera för ett större antal ledare och håll eventuella utbildningar inför ledaruppdraget digitalt
     
• Var tydliga i samband med bokning vilka regler som gäller kring om-/avbokning.
     
Folkhälsomyndighetens nuvarande riktlinjer gäller fram till 3 maj. Vi räknar med uppdatering kring myndigheternas riktlinjer inför sommaren och så fort vi har förutsättningarna klara ska Svensk Friidrotts riktlinjer också uppdateras. Ni kommer därför bjudas in till ett webbinarium så snart vi har dessa nya riktlinjer att utgå ifrån. Webbinariet kommer handla om praktiskt tillämning av riktlinjerna och chans för er att ställa frågor.
     Förutom Svensk Friidrotts riktlinjer påminner vi också om att ni som förening även behöver ha koll på vilka riktlinjer och anpassningar som gäller lokalt hos er.

Anmäl föreningens friidrottsskola här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER