Annons

Dags att anmäla intresse för YALA – ledarutbildningen för unga

YALA Logga

Svensk Friidrott tar nu emot intresseanmälningar gällande YALA - Youth Athletics Leader Academy.

Annons

Nyligen informerade vi om utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 - ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Folkspel. I september startar vår egen ledarutbildning för unga - YALA - och nu finns möjligheten att göra en intresseanmälan för att gå utbildningen.

YALA är utbildningen för dig som vill bli ledare eller som är ledare i dag och önskar utveckla ditt ledarskap. Stort fokus i utbildningen riktas mot den personliga utvecklingen och utgår från tre teman: ledarskap, värdegrund samt organisation - och genomförs som digitala föreläsningar, praktiska hemuppgifter samt tre fysiska träffar. Varje träff innehåller en blandning av föreläsningar, workshops, erfarenhetsutbyte och roliga, sociala aktiviteter. Deltagarna kommer även att få genomföra ett projekt på hemmaplan.

Nytt för i år är bland annat att utbildningen sker i vår ordinarie utbildningsverksamhet och att en kille och en tjej i åldern 15-25 år utses från varje distrikt.

/Janne Wanhainen

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER