Annons

Annons

Dags att ansöka till Eldsjäl 2.0

Bild Eldsjäl 2.0 Urklipp.Png

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får utvalda personer från olika idrotter chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

Eldsjäl 2.0 är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet (RF) och Folkspel. I förra omgången hade friidrotten två representanter, en av dem var Stina Hedvall, IFK Växjö, vars projekt handlade om att starta upp ett Aktivas Råd i föreningen

– Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 har gett mig större självinsikt i mitt personliga ledarskap. Jag har blivit mer medveten om mig själv som ledare och vad jag vill arbeta med framöver. Jag har utvecklats på många olika plan, och fått chansen att lära känna andra unga ledare i andra idrotter, säger Stina Hedvall.

Stina valde att söka in till utbildningen för att ta nästa steg i sitt ledarskap.
– Det tycker jag verkligen att jag har gjort. Utbildningen ger en trygg grund att stå på, och den stöttning vi deltagare har fått både från själva utbildningen men också från förbundet har varit guld värd!

Dags att anmäla

Nu står anmälan öppen för nästa omgång av Eldsjäl 2.0. För att delta behöver du/personen vara mellan 18 till 25 år och ledare/tränare inom friidrotten. Projektet handlar om att axla en ledande roll som på olika sätt bidrar aktivt till att förändra och utveckla vår idrott.

För att vara med behöver deltagaren ha ett uppdrag som tränare eller förtroendevald i en förening, specialidrottsförbund eller distrikt. Såhär skriver RF på sin hemsida om vad som krävs av dig som deltagare i utbildningen: Hen ska ha drivet, modet och viljan att skapa utveckling och förändring med hjälp av att utforma innovativa och kreativa projekt eller aktiviteter. Deltagaren behöver också ha ett stöd från sin omgivning för att ges bästa möjliga förutsättningar för att uppnå utbildningsprogrammets syfte och mål.


Syftet med utbildningen:

  • Att höja kunskapen kring aktuella fält som identifieras som avgörande för idrottsrörelsens förflyttning och fortsatta utveckling.
  • Att stärka och utveckla det egna ledarskapet.
  • Att bygga nätverk för att skapa naturliga forum för erfarenhetsutbyte och rådgivande stöd.
  • Att i projektform våga pröva och förverkliga idéer för att utveckla verksamheten under programmets gång.

Så går ansökan till

Ansökan skickas in till Svensk Friidrott genom att fylla i namn, förening och en beskrivning av det projekt som ska utföras. Vi behöver er ansökan senast 7 juni. Svensk Friidrott kommer sedan att nominera deltagare på sin kvot av platser. Ansök här.

Tillsammans med Folkspel har RF tagit fram ett par kortfilmer för att förstärka arbetet med bland annat ledarutveckling. Inspireras här.

Läs mer om utbildningsprogrammet

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER