Annons

Framtidens internationella ledare är här

Frida Hafström porträttbild Under april – september arrangerades utbildningen Framtidens internationella ledare där Hässelby SK:s Frida Hafström var en av deltagarna.

Under hösten genomförde sex deltagare från friidrotten RF:s utbildning Framtidens internationella ledare. Utbildningen riktade sig till personer 20-26 år och som har ett intresse av att jobba internationellt inom idrotten.

Annons

Framtidens internationella ledare bestod av ett antal träffar där deltagarna fick utveckla sina kunskaper inom det internationella arbetet samt stärka sitt ledarskap och få fördjupade kunskaper om mänskliga rättigheter. En av deltagarna var Frida Hafström, Hässelby SK Friidrott, som i somras arrangerade friidrottsskola för barn från Ukraina. Frida Hafström är väldigt nöjd med RF:s utbildning.

- Utbildningen överträffade mina redan högt ställda förväntningar. Jag slogs av hur mycket som hanns med under de förhållandevis få utbildningstillfällena, säger Frida Hafström och fortsätter.

- Redan efter vår första digitala träff kände jag mig stärkt i mitt ledarskap, och jag upplevde att jag hade fått flera konkreta förslag på hur jag kunde utveckla mitt intresseområde och ta nästa steg.

”Idrotten kan ge mycket gemenskap, glädje och trygghet”

Upsala IF hade två personer med i utbildningen, en av dem var Ida Forss. Ida hoppas att utbildningen kan leda till arbete inom idrotten en dag.

Annons

- Mina mål är bland annat att få bli en del av elitidrottssektorn på något sätt, antingen som ledare eller som fysioterapeut som jag pluggar till just nu. Ett annat mål är att genom idrotten få hjälpa barn som har det jobbigt. Jag tror att idrotten kan ge mycket gemenskap, glädje och trygghet, säger Ida Forss.

Utbildningens ena syfte var att ge en fördjupad förståelse för hur svensk idrott hänger ihop med den internationella arenan. För Frida Hafström har det helt klart bidragit med nya perspektiv.

- Utbildningen har fått mig att se på internationellt arbete med helt andra ögonen. Det är lätt att tro att Sverige utgör normen, och att vårt sätt att arbeta och kommunicera är gångbart överallt. Faktum är att det förhåller sig på motsatt sätt, och det blev jag varse under utbildningen. Bortom våra gränser råder andra rättesnören som jag tror att man måste vara medveten om och i hög utsträckning också förhålla sig till för framgångsrika internationella samarbeten, säger Frida Hafström.

Förutom Frida Hafström och Ida Forss har även Linus Boyer (Upsala IF), Rebecca Edberg (KFUM Örebro), Tuva Tranderyd (KFUM Örebro) och Tobias Tranderyd (KFUM Örebro) genomfört utbildningen.

Svensk Friidrott önskar samtliga deltagare lycka till i sitt engagemang och att de kan vara en stor resurs för föreningarna.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER