Annons

Fullspäckat läger för Svenska Löpartalanger

Lopartraffjpg Föreläsningar och fysiska tester var två delar av lägret för Svenska Löpartalanger.

FOTO: GFIF/SARA HOLMBERG

Inom ramen för satsningen Svenska Löpartalanger anordnades ett tre dagar långt läger för aktiva och tränare i Göteborg. ”Så inspirerande”, säger Ulf Friberg vid prestationscentrum för medel- och långdistans.

Annons

Under Valborgshelgen anordnades tre heldagar för löparna i satsningen Svenska Löpartalanger och deras tränare i Friidrottens hus i Göteborg. Dagarna fylldes av bland annat föreläsningar och fysiska tester.

Ulf Friberg som är en av de ansvariga för prestationscentrumet för lång- och medeldistanslöpning säger att helgen var otroligt givande.

– Det är så inspirerande att få jobba med delar av Sveriges löparframtid och få möjligheten att påverka aktiva och tränare att satsa långsiktigt, vilket förmodligen också är den snabbaste vägen till framgång. Definitivt den mest hållbara, säger han.

Löparna som är en del av Svenska Löpartalanger är i åldersspannet 15–23 år och fick under helgen besök av landslagsnaprapaten Marika Hallin Lie som pratade om vikten av kontinuitet och prehab, men också hur viktig sömnen är och att få i sig tillräckligt med energi för att kunna göra en hållbar satsning. Även Patrik Tjärdal från RIG i Sollentuna föreläste och berättade om hur han tränat framgångsrika aktiva från gymnasieåldern och sedan följt dem till hög europeisk nivå. Och föreläsaren Stefan Wagnsson från Karlstads universitet pratade om talang.

– Han föreläste om talangutveckling och att varje individ måste utgå från sina förutsättningar, samtidigt som vilja, hängivenhet och envishet kan leda väldigt långt inom medel- och långdistans, säger Ulf Friberg.

Annons

Men unga löpare vill förstås inte bara sitta still och lyssna på föreläsningar. Helgen bjöd också på OCR när riksmästarna Sara och Martin Bäckström visade vad sporten innebär och alla som ville fick själva ta sig genom hindren på Kviberg.

– Utöver föreläsningar och de tester som gjordes så är det ett stort värde i sig att komma samman, träffas och ha roligt, avslutar Ulf Friberg.

***

En artikel publicerades efter helgen på GFIF:s hemsida. Den kan du läsa här.

Läs mer om Svensk Friidrotts och Sundström Safetys gemensamma satsning Svenska Löpartalanger här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER