Annons

Annons

Fullspäckat läger för Svenska Löpartalanger

Lopartraffjpg Föreläsningar och fysiska tester var två delar av lägret för Svenska Löpartalanger.

FOTO: GFIF/SARA HOLMBERG

Inom ramen för satsningen Svenska Löpartalanger anordnades ett tre dagar långt läger för aktiva och tränare i Göteborg. ”Så inspirerande”, säger Ulf Friberg vid prestationscentrum för medel- och långdistans.

Under Valborgshelgen anordnades tre heldagar för löparna i satsningen Svenska Löpartalanger och deras tränare i Friidrottens hus i Göteborg. Dagarna fylldes av bland annat föreläsningar och fysiska tester.

Ulf Friberg som är en av de ansvariga för prestationscentrumet för lång- och medeldistanslöpning säger att helgen var otroligt givande.

– Det är så inspirerande att få jobba med delar av Sveriges löparframtid och få möjligheten att påverka aktiva och tränare att satsa långsiktigt, vilket förmodligen också är den snabbaste vägen till framgång. Definitivt den mest hållbara, säger han.

Löparna som är en del av Svenska Löpartalanger är i åldersspannet 15–23 år och fick under helgen besök av landslagsnaprapaten Marika Hallin Lie som pratade om vikten av kontinuitet och prehab, men också hur viktig sömnen är och att få i sig tillräckligt med energi för att kunna göra en hållbar satsning. Även Patrik Tjärdal från RIG i Sollentuna föreläste och berättade om hur han tränat framgångsrika aktiva från gymnasieåldern och sedan följt dem till hög europeisk nivå. Och föreläsaren Stefan Wagnsson från Karlstads universitet pratade om talang.

– Han föreläste om talangutveckling och att varje individ måste utgå från sina förutsättningar, samtidigt som vilja, hängivenhet och envishet kan leda väldigt långt inom medel- och långdistans, säger Ulf Friberg.

Men unga löpare vill förstås inte bara sitta still och lyssna på föreläsningar. Helgen bjöd också på OCR när riksmästarna Sara och Martin Bäckström visade vad sporten innebär och alla som ville fick själva ta sig genom hindren på Kviberg.

– Utöver föreläsningar och de tester som gjordes så är det ett stort värde i sig att komma samman, träffas och ha roligt, avslutar Ulf Friberg.

***

En artikel publicerades efter helgen på GFIF:s hemsida. Den kan du läsa här.

Läs mer om Svensk Friidrotts och Sundström Safetys gemensamma satsning Svenska Löpartalanger här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER