Annons

Annons

Juniorkastare på utvecklingsträff i Växjö

I helgen var de flesta av våra mest framstående juniorkastare 17-20 år och deras tränare i Växjö hos Prestationscentrum kast för en första utvecklingsträff sedan pandemins utbrott.

Suget att träffas för att träna och utbildas var stort, över 100 personer var på plats - 47 tränare och 58 aktiva, berättar Anders Axlid, ansvarig för PC kast.

Mycket teknikträning hanns med, dessutom styrketräning, screening a la Funktionsanalys i kast och  några föreläsningar (Vesteinn Hafsteinsson – ”Den långa resan mot internationell elit” och Johanna Wikström – ”Grunder i träningsplanering”).

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Staffan Jönsson, Jesper Arbinge, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander, Mattias Jons, Anna Wessman, Arto Thor och Cecilia Larsson.

– Det är väldigt roligt att vi kan köra igång våra utvecklingsträffar igen, de har varit viktiga i den framgångsvåg vi upplevt de senaste åren i svenskt kast. Träffar som denna skapar miljöer som främjar erfarenhets- och kunskapsutbyte åt alla håll och det är väldigt roligt att uppleva och den öppna kultur vi har i svenskt kast, säger Axlid.

Relaterade nyheter