Annons

Juniorkastare på utvecklingsträff i Växjö

I helgen var de flesta av våra mest framstående juniorkastare 17-20 år och deras tränare i Växjö hos Prestationscentrum kast för en första utvecklingsträff sedan pandemins utbrott.

Annons

Suget att träffas för att träna och utbildas var stort, över 100 personer var på plats - 47 tränare och 58 aktiva, berättar Anders Axlid, ansvarig för PC kast.

Mycket teknikträning hanns med, dessutom styrketräning, screening a la Funktionsanalys i kast och  några föreläsningar (Vesteinn Hafsteinsson – ”Den långa resan mot internationell elit” och Johanna Wikström – ”Grunder i träningsplanering”).

Instruktörer var Johanna Vikström, Simon Pettersson, Staffan Jönsson, Jesper Arbinge, Kjell Bystedt, Stellan Kjellander, Mattias Jons, Anna Wessman, Arto Thor och Cecilia Larsson.

– Det är väldigt roligt att vi kan köra igång våra utvecklingsträffar igen, de har varit viktiga i den framgångsvåg vi upplevt de senaste åren i svenskt kast. Träffar som denna skapar miljöer som främjar erfarenhets- och kunskapsutbyte åt alla håll och det är väldigt roligt att uppleva och den öppna kultur vi har i svenskt kast, säger Axlid.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Start
Sex nya förbundsbanmätare

Efter att ha genomgått Svensk Friidrotts banmätarutbildning – kurs plus hemarbetsuppgifter – har kadern av förbundsbanmätare nu lagom till löpningssommaren 2024 fått sex nya medlemmar.

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER