Annons

Annons

PC kast gav spjutkastarna teknikträning, analyser och tester för att vässa sommarformen

Jakob Samuelsson22 Jakob Samuelsson från Hässelby SK

FOTO: ANNA EK

Teknisk analys och fysiska tester stod i fokus tillsammans med teknikträning på utvecklingsträffen för spjutkastare hos Prestationscentrum kast i Växjö. "Vi hoppas på fina prestationer till sommaren", säger Anders Axlid, ansvarig PC kast.

I helgen arrangerades en central utvecklingsträff i spjut för seniorlandslags- och juniorlandslagsgrupperingarna i Växjö hos Prestationscentrum kast. Drygt 50 personer var på plats och på programmet stod teknikträning och teknisk analys, fysiska tester, individuella utvecklingssamtal, screening, träningsplanering och mental träning. Huvudansvariga var Kari Kiviniemi, Arto Thor, Anna Wessman och Anders Axlid.

– Vi har jobbat hårt på att få struktur på den centrala träffverksamheten i spjut, det är särskilt viktigt för spjutkastare att träffas under vinterhalvåret då de inte har någon inomhussäsong. Grupperingarna i sig går stadigt framåt vilket är kul att se. Nu gäller fortsatt hårt jobb på rätt saker så hoppas vi på fina prestationer till sommaren, säger Anders Axlid, ansvarig vid Prestationscentrum kast.

Relaterade nyheter

DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER
Forbundsdomare
Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

LÄS MER