Annons

PC kast gav spjutkastarna teknikträning, analyser och tester för att vässa sommarformen

Jakob Samuelsson22 Jakob Samuelsson från Hässelby SK

FOTO: ANNA EK

Teknisk analys och fysiska tester stod i fokus tillsammans med teknikträning på utvecklingsträffen för spjutkastare hos Prestationscentrum kast i Växjö. "Vi hoppas på fina prestationer till sommaren", säger Anders Axlid, ansvarig PC kast.

Annons

I helgen arrangerades en central utvecklingsträff i spjut för seniorlandslags- och juniorlandslagsgrupperingarna i Växjö hos Prestationscentrum kast. Drygt 50 personer var på plats och på programmet stod teknikträning och teknisk analys, fysiska tester, individuella utvecklingssamtal, screening, träningsplanering och mental träning. Huvudansvariga var Kari Kiviniemi, Arto Thor, Anna Wessman och Anders Axlid.

– Vi har jobbat hårt på att få struktur på den centrala träffverksamheten i spjut, det är särskilt viktigt för spjutkastare att träffas under vinterhalvåret då de inte har någon inomhussäsong. Grupperingarna i sig går stadigt framåt vilket är kul att se. Nu gäller fortsatt hårt jobb på rätt saker så hoppas vi på fina prestationer till sommaren, säger Anders Axlid, ansvarig vid Prestationscentrum kast.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER