Annons

Annons

Rapporter från utvecklingsarbete i kast

Kastutbildningar

De senaste veckorna har det arrangerats både utbildningar för testledare i funktionsanalys och utvecklingsträff för Sveriges elit i kastgrenarna. Nedan finner ni sammanfattning från båda.

Kastare på utvecklingsträff i Växjö

I helgen arrangerades en central utvecklingsträff i kula, diskus och slägga i Växjö hos Prestationscentrum kast. Träffen var för aktiva och tränare i gruppering landslag i dessa grenar. Träning, teknikanalyser, individuella utvecklingssamtal och screening (Funktionsanalys i kast) stod på programmet. Dessutom föreläste Vesteinn Hafsteinsson om ”Den långa resan mot internationell elit”, och PC hopps Anders Möller föreläste om World ranking-systemet för kval till internationella mästerskap. Ansvariga var Johanna Wikström, Mats Olsson, Stellan Kjellander, Kjell Bystedt och Anders Axlid.

”Träffarna har ju varit pausade sedan pandemins utbrott så det var oerhört kul och värdefullt att träffa detta gäng igen!. Det är bra att stämma av, och inspirerande med dialogen mellan församlade kastare och tränare” säger Anders Axlid, ansvarig vid Prestationscentrum kast.

Testledare i Funktionsanalys i Kast utbildade

I helgen utbildades 10 nya testledare i Funktionsanalys i Kast från runt om i Sverige vid Prestationscentrum kast i Växjö. Kari Kiviniemi och Anna Ek var utbildare.

Funktionsanalysen innebär grenspecifika tester för friidrottens kastgrenar där aktivas fysiska status testas i rörlighet, styrka och motorisk kontroll. Ambitionen med att testa är att höja prestationsförmågan och minska skadefrekvensen, och göra satsningen hållbar.

”Kan vi påverka dessa faktorer i någon omfattning är det jätteviktigt för våra aktiva, speciellt för våra allra bästa och de som siktar dit” säger Anders Axlid, ansvarig vid Prestationscentrum kast.

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER