Annons

Annons

Webbinarium: Ungas utsatthet på nätet

Ungas Utsatthet På Nätet

I slutet av januari släppte Riksidrottsförbundet forskningsrapporten "Från policy till praktik – mot sexuella övergrepp inom idrotten". Svensk Friidrott var ett av förbunden som deltog i studien.

I forskningsrapportern Från policy till praktik – mot sexuella övergrepp inom idrotten görs en genomlysning av de tio största barn- och ungdomsidrotternas åtgärder mot sexuella övergrepp mot barn och ungdomar. Syftet med studien var att stärka idrottsrörelsens gemensamma arbete för att skapa trygga idrottsmiljöer, inte minst för barn och ungdomar.

Som en del av Svensk Friidrotts fortsatta arbete med att skapa trygga idrottsmiljöer bjuder vi in till ett webbinarium på temat ”Barn och ungas utsatthet på nätet” onsdag 28 april kl 1900. Under 45 min har du som föreningsledare möjlighet att lyssna till Caroline Engvall föreläsare, journalist och författare och Teija Bervokk från Safe selfie academy Sport. Caroline och Teija kommer bland annat att berätta om signaler på utsatthet och hur du som föreningsledare kan finnas som stöd för föreningsaktiva som utsätts på nätet. Caroline driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet. Caroline har också grundat organisationen Safe selfie academy Sport, som utbildar idrottsföreningar i förebyggande kunskap om sexualbrott på nätet.

Idrottsföreningen är för de flesta en positiv miljö där många får göra det som de gillar mest. En stor del av gemenskapen sker dock utanför arenan på sociala medier och internet. Som föreningsledare behöver vi ha kunskap och förståelse för vad som sker utanför arenan, där barn och unga spenderar mycket av sin tid. Som föreningsledare är du ansvarig för att skapa säkra och trygga miljöer.

– Idrotten är en plats för utveckling, att få vara en del av en gemenskap, träffa vänner och må bra. Föreningslivet är mer än träning och tävling. Vi vill att friidrotten ska vara en trygg plats för alla barn och ungdomar.  Detta webbinarium ser vi som ett kunskapstillfälle och en samtalsstartare kring ungas utsatthet på nätet, en plats där många unga spenderar mycket tid, säger Frida Hogstrand barn- och ungdomsansvarig på Svenska Friidrottsförbundet.


Webbinariet riktar sig till dig som är ledare i en förening och som dagligen möter aktiva barn och ungdomar. Deltagandet är kostnadsfritt och anmäl sker via denna länk: https://forms.gle/9f3xMZ9Y6AW9P2KM6

Relaterade nyheter

Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER