Annons

Annons

Inspiration, kunskap och tester – fullmatad helg för Svenska Löpartalanger

SLT

Solen sken när Svenska Löpartalanger samlades för en händelsespäckad helg i Göteborg. Svenska Löpartalanger är en satsning på den kommande eliten inom medel- och långdistans, supportad av Sundström Safety och arrangerad av PC medel- och långdistans.

 

Närmare 65 aktiva och tränare umgicks och tog del av ett digert program med föreläsningar, tester, träning och sociala aktiviteter.

Huvudtema för helgen var träningsdokumentation och återhämtning men man hann även med att göra tröskel- och fystester i Friidrottens Hus. Johan Rogestedt var testledare för tröskeltesterna och föreläste kring tröskelträning och träning i olika zoner.

För att öka kunskapen om och förståelsen för vikten av återhämtning föreläste Alexander Lundskog om sömnens betydelse och hur man kan förbättra sin sömn, vilket är extra viktigt för tonåringar som dessutom tränar hårt.

En yogaklass med Margareta Hultman blev ett praktiskt inslag i hur man kan jobba med avslappning, rörlighet och koncentration i en symbios.  

Helgens höjdpunkt var annars att Wolfgang Pichler var med och berikade lägret på flera sätt. Dels höll Wolfgang en föreläsning med fokus på talangutveckling och vad som krävs för att bli en toppidrottare, men han medverkade även under hela helgen med sitt brinnande intresse och genom att i diskussioner med tränare och aktiva sprida erfarenhet och kunskap.

- Wolfgang har en enorm erfarenhet från elitidrott och jobbar efter en tydlig filosofi för hur man ska bli så bra som möjligt. Med en rak kommunikation och prestigelöshet kunde han berätta för våra tränare och aktiva vad som faktiskt krävs för att lyckas och vilka val som måste göras, säger Ulf Friberg på prestationscentrum medel- och långdistans.

Med hjälp av juniorlandslagens grencoacher Charlotte Schönbäck, Christin Johansson Borg och Benjamin Åberg fick deltagarna under lördagskvällen ett tävlingsinslag i form av diverse teambuilding-övningar som avslutades med en mysig Valborgsbrasa och grillning i skogen.

Fullpumpade med inspiration och energi avslutades helgen med ett träningspass på en travbana ute i skogen.

- Dammet rök när våra bästa juniorer tränade tillsammans under söndagen. Underbart att se hur de utmanar sig själva och varandra på ett sätt som de flesta av dem nog aldrig upplevt tidigare. Vi är väldigt nöjda med helgen och tror att vi har kunnat ge inspiration att fortsätta med bra träning och kunskap kring hur man på ett långsiktigt sätt kan utvecklas till en riktigt bra seniorlöpare i framtiden, säger Johan Wettergren på prestationscentrum medel- och långdistans.

Relaterade nyheter

Forbundsdomare
Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

LÄS MER
David Proejkt 1
Ny omgång av YALA i mål

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15–25 år och drivs av Svensk Friidrotts Ungdomskommitté. Nu är tredje omgången i mål. "Min tid med YALA var väldigt givande och att det öppnade upp många nya dörrar för m…

LÄS MER