Annons

Annons

Till alla långloppsarrangörer – effektiviserad resultatrapportering

Starten 900 Antalet långlopp ökade med 35 procent från 2021 till 2022. Här starten i trailloppet Ryar Åsar i Borås i oktober.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Antalet långlopp ökar på ett glädjande sätt efter pandemin och inför 2023 behöver vi därför effektivisera resultatrapporteringen. Det innebär att CSV-mallen ska användas även för små lopp på väg och i terräng.

Pandemin slog hårt mot långloppen 2020 och 2021 men det går åt rätt håll och i år har det arrangerats omkring 240. Det är en ökning med 35 procent jämfört med 2021 även om det är långt kvar till normalläget på drygt 500.

CSV-mallen gäller alla långlopp
Det ökande antalet långlopp gör att vi behöver skynda på effektiviseringen av resultatrapporteringen ytterligare vilket innebär att från och med 2023 behöver även de små loppen använda CSV-mallen som möjliggör automatisk inläsning på friidrottsstatistik.se. Den manuella Excel-mallen är därmed inte ett alternativ längre.

Steg-för-steg-beskrivning
Den stora merparten av alla långloppsarrangörer anlitar tidtagningsföretag och de flesta av dem använder redan sedan i fjol CSV-mallen. Så för dessa arrangörer innebär det ingen skillnad. Men notera att det alltid är arrangörens ansvar att en korrekt resultatlista mejlas till resultat@friidrott.se.

För långloppsarrangörer som sköter tidtagning och resultatlista själva så finns en steg-för-steg-beskrivning hur detta görs manuellt på undersidan ”Nytt om långlopp och resultatrapportering”.

/Jonas Hedman

 

Relaterade nyheter